A tocar de Barcelona, en mig de l’àrea metropolitana, hi ha el Parc Agrari del Baix Llobregat. És una àrea de prop de 3.500 ha amb un caràcter marcadament agrícola amb una diversitat d’ambients naturals. Les seves condicions climàtiques i la qualitat del se sòl, fan que tingui les condicions idònies pels cultius, com la carxofa o l’espàrrec, productes dels que parlem en aquest episodi.
Ja que parlem de carxofa, recordem que durant aquest mes de març en podeu gaudir als restaurants del col·lectiu Sabors de l’Horta i que, si descarregueu el cupó que trobareu a la web de Turisme del Baix Llobregat i aneu a fer-hi un àpat, us convidaran a vosaltres, i als vostres acompanyants, a un aperitiu elaborat amb Carxofa del Baix Llobregat. A més a més, també entrareu al sorteig de 10 experiències gastronòmiques que inclouen la visita a una explotació agrària del Par Agrari i un dinar per a dues persones en un dels restaurants Sabors de l’Horta participants a la campanya.
Per altra banda, també a la comarca, hi ha un patrimoni cultural i industrial de gran valor. Nosaltres ens aturarem una estona a la Colònia Güell; una colònia modernista amb participació directa d’Antoni Gaudí. Eusebi Güell crea la colònia per allunyar els treballadors de les tensions socials que hi havia a Barcelona, aïllant-los en un entorn més rural. Ho fa en una finca de la seva propietat a Santa Coloma de Cervelló.