Arriba un nou episodi del nostre pòdcast on ens centrem en dos productes amb segell de qualitat. Per una banda la DOP Arròs del Delta de l’Ebre i per l’altra, la IGP Calçot de Valls. Després de conèixer aquests dos productes amb segell de qualitat, ens quedarem a Valls, on farem una passejada per Valls, la capital del calçot, bressol dels castellers i vila del bandoler Joan Serra.
La IGP Calçot de Valls es produeix a les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès. Es tracta d’una ceba tendra, blanca i dolça que, rostida a la brasa i acompanyada de la salsa de calçot, és la base de la calçotada, una de les celebracions més populars de Catalunya. Tot i això, amb els calçots també podem preparar moltes receptes alternatives que trobareu al blog de Retalls de Cuina.
La DOP Arròs del Delta de l’Ebre és símbol de qualitat i confiança per al consumidor. Es dediquen milers d’hectàrees a aquest conreu als als municipis del Delta de l’Ebre. Es tracta d’un arròs de gra semi-llarg i rodó amb alt contingut en midó, el que li confereix una gran capacitat d’absorció de sabors mentre conserva la seva textura.