Estem en plena temporada del préssec. Per tant, és bon moment per aprofitar i fer una passejada per Sant Pau d’Ordal i el seu tradicional Mercat del Préssec. El Préssec d’Ordal és un cultiu de secà que trobem als municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès. Els sòl argilós i calcari fa que aquest préssec tingui una gran qualitat i un gran sabor i aroma. La temporada comença a primers de juny i acaba a mitjans d’agost. 

Comencem amb una passejada pel nucli de Sant Pau d’Ordal, cap del municipi de Subirats. Aprofitem per gaudir dels seus carrerons, cases i portals. Destaquen la seva església romànica, molt modificada a principis del segle XX i el centre agrícola, un edifici de 1914, que acull un cafè i una sala d’actes. Als voltants dels pobles aprofitem per gaudir d’un paisatge de vinya i presseguers.

No podem deixar d’aturar-nos al mercat del préssec, que es fa cada cap de setmana des de 2005. Aquí trobem fins a 7 productors que venen directament la seva collita de Préssec d’Ordal. Això tot i els problemes per seguir treballant els camps a causa de la sequera i la maca de relleu generacional. Aquestes parades de préssecs es complementen amb altres parades d’artesans agroalimentaris, com els embotits d’autor de Ca l’Estevet, on no podem deixar de comprar la seva secallona amb Préssec d’Ordal. De tant en tant també hi trobem alguna parada de venda de vi o escumosos dels cellers del municipi.

Després de fer les compres, acabem el matí fent un aperitiu en un dels bars de vins dels cellers de la població. En aquest cas acabem a l’eixida del celler Albet i Noya, pioners en vinyes i vins ecològics, on gaudim de la fresca dels plataners i un aperitiu acompanyat d’algun dels seus vins o escumosos Clàssic Penedès.